ΠΕΣΤΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ!

Δεν έχω προσωπικά με τον άνθρωπο. Η συνεισφορά του στην αριστερά και στον τόπο είναι σημαντική.

Ήταν ο πρώτος που μίλησε για δημοκρατία και διάλογο, σε μια εποχή που το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και η ΝΔ του Μητσοτακη τόχανε ρίξει στην καφρίλα των μεταφερόμενων πολιτικών συγκεντρώσεων. Επίσης, με την προσωπική του ακτινοβολία κράτησε ζωντανό το ΚΚΕ Εσωτερικού. Αφού βέβαια το τσάκισε στις διασπάσεις. Αλλά πάντως το κράτησε.

Αυτό που θυμάμαι απο τις συγκεντρώσεις ήταν ότι είχε έναν συγκλονιστικό τρόπο να περιγράφει τις πιο προφανείς δεξιούρες με ενθουσιώδη επαναστατική φρασεολογία. «Αυτά τα δυό μεγάλα κοινωνικά ρεύματα, να ενωθούν σε ένα ορμητικό ποτάμι, που θα παρασύρει την κοινωνία σε έναν νέο δημιουργικό δρόμο και θα σαρώσει τις κοινωνικές δομές, προωθώντας ένα επαναστατικό κύμα θεσμικών αλλαγών…» (θα μπορούσε να αφορά το γιατί συνεργαζόμαστε με την ΠΑΣΚΕ στις εκλογές των υπαλλήλων του Δήμου Αθήνας)

Έκανε πολλά στη ζωή του. Τώρα προσπαθεί να διαλύσει τον Συνασπισμό. (ΚΑι γι αυτό φωνάζει να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται ακριβώς για το ζήτημα που θα μπορούσε να διασπάσει τον Συνασπισμό.)

Άποψή του. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής:

1) Γιατί απαγορεύεται δια ροπάλου στην Αριστερά, να διαφωνεί κανείς δημόσια με τον Κύρκο. Και γιατί θεωρείται βλασφημία. Στην Αριστερά η κριτική είναι δημόσια και ελεύθερη.

2) Πότε συνεννοηθήκαμε οτι ο Κύρκος (μαζί με το πακέτο των απόψεών του) ίσον Ανανεωτική Αριστερά και Ανανεωτική Αριστερά ίσον Κύρκος.  Όποιος θέλει να υπερασπίζεται την πορεία του Λεωνίδα, είναι καλύτερα να λέει «δεξιός ευρωκομμουνισμός». Αλλά υπήρξε και αριστερός ευρωκομμουνισμός. Δεν τα πιστώνεται όλα ο Κύρκος σε αυτό τον τόπο.

3) Γιατί όλοι οι Πασκόκοι (ορίτζιναλ και Συνασπισμένοι) που τρέχουν να μιλήσουν στις παρουσιάσεις του βιβλίου του, εκθειάζουν την τόλμη και τη διορατικότητα του Λεωνίδα να προτείνει συνεργασία της Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ. Και μονίμως προσπερνάνε α) οτι έκανε συμμαχία μακράς πνοής με το ΚΚΕ β) οτι αρνήθηκε πρόταση του ΠΑΣΟΚ για απλή αναλογική, γ) οτι συνεργάστηκε κυβερνητικά με τον Μητσοτάκη και δ) οτι έστειλε τον Παπανδρέου στα ειδικά δικαστήρια.

Ρητορική ερώτηση: δεν τα αναφέρουν προφανώς γιατί δεν τους βολεύουν πολιτικά. ΚΑι αυτό που τους ενδιαφέρει πολιτικά είναι να στηρίξουν το σχήμα Κύρκος = Σοβαρή Αριστερά (όχι αριστερίστικες μαλακίες) = Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη φοβερή εξίσωση (που όποιος την αμφισβητεί δημόσια είναι αριστεριστής αλαζών και νεοσταλινικός κρετίνος)  δεν θα επιτρέψουμε να μας τη χαλάσει μια άκριτη αναφορά στην κυβέρνηση Τζαννετάκη.

Εντάξει δε λέμε, άλλες εποχές. Αλλά και αυτός που έχει τόσα στο παλμαρέ του, δεν μπορεί να είναι κάπως λιγότερο απόλυτος, όταν κατηγορεί για παρεκκλίσεις τον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ;

5 Responses to ΠΕΣΤΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ!

 1. […] Λεωνίδα, δείτε και ένα ενδιαφέρον κειμενάκι από μια ψαρούκλα, που μόλις άρχισε να κολυμπάει στα νερά της […]

 2. Ο/Η Side21 λέει:

  Αυτό που με διαολίζει …
  με τους απόστρατους της πολιτικής είναι …
  όταν κρύβονται πίσω από ένα σύννεφο και …
  παρισταίνουν το Θεό με παραινέσεις προς πάντες !!!

 3. Ο/Η Side21 λέει:

  Αντί να κάνουν αυτοκριτική …
  για τα δικά τους λάθη !!!

 4. ε μα πια…!
  μνήμη χρυσόψαρου αυτή η διαολεμένη Αριστερά πια!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: