ΞΕΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ…

22 06 2009 ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Η πρώτη ευθύνη για όσα διαδραματίστηκαν από τον Σεπτέμβρη 2007 μέχρι τον Ιούνη του 2009 και οδήγησαν στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές ανήκουν στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. (δηλαδή κάνω αυτοκριτική που έβαλα πρόεδρο του Συνασπσιμού τον Τσίπρα).  Την αναλαμβάνω πλήρως. (δηλαδή είμαι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ)

ceasar

Συζήτησα με τη Γραμματεία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Κυρίως, όμως έλαβα ένα σκληρό μήνυμα από τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Γυναίκες και άνδρες από τη γενιά του Γλέζου, των Λαμπράκηδων, του Πολυτεχνείου που έχουν βιώσει βαρύ τον πέλεκυ του συστήματος και αβάσταχτη την απογοήτευση από ηγεσίες της αριστεράς. (Ο Τσίπρας είναι ανεπαρκής) Μέχρι τις νέες και τους νέους του άρθρου 16 και τα παιδιά του Δεκέμβρη. Αυτός ο κόσμος με τα βιώματα και τις καταβολές του είναι η μοναδική περιουσία μας, ελπίδα για τη χώρα μας. Οι δύσκολες αυτές μέρες είχαν και τη χρησιμότητά τους. Αναδείχθηκαν προβλήματα, δύσκολα αλλά επιλύσιμα, έξω από το ημίφως κομματικών γραφείων. (είμαι αποφασισμένος να πάω κόντρα στον Συνασπισμό) Αναδύθηκε ένας ζωντανός διάλογος ανάμεσα στις φίλες και τους φίλους μας. Απελευθερώθηκε, έστω και με τη μορφή της οργής ή της διάθεσης για παραίτηση, ένα πανίσχυρο συναίσθημα αγάπης για το πρωτότυπο εγχείρημά μας. Αυτό το συναίσθημα είναι η μεγάλη μας δύναμη. Γιατί δίπλα στη σύγχυση του σήμερα τρέφεται η ελπίδα του αύριο.

Μπορούμε λοιπόν. Όλοι μαζί. Μπορούμε γρήγορα να ανακτήσουμε την πολιτική πρωτοβουλία, που κάμφθηκε σοβαρά την προεκλογική περίοδο, ως η ουσιαστική, κινηματική, ριζοσπαστική δύναμη της αντιπολίτευσης απέναντι στη ΝΔ με προωθημένες προτάσεις και με πολιτικό σχέδιο έξω από τα όρια του δικομματισμού. Μπορούμε να αναζωπυρώσουμε τους δεσμούς εμπιστοσύνης με το μεγάλο δημοκρατικό ρεύμα της κοινωνίας που θέλει αλλαγή σε βάθος. Με τον κόσμο της φτώχειας, των υποβαθμισμένων συνοικιών, της ανεργίας, της αβεβαιότητας. Μπορούμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις με τη νέα γενιά, με την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη της αριστεράς απέναντι στην ανταγωνιστικότητα και τον ατομισμό του συστήματος.

Βρίσκω ιδιαίτερα θετικές τις σκέψεις και τις προτάσεις του συντονιστή της Γραμματείας Γ. Θεωνά για τον ΣΥΡΙΖΑ. (εδώ κάτι λέει, αλλά πρέπει να μάθουμε τι ακριβώς είπε ο Θεωνάς)

tower-of-bable

 Έχουμε προ πολλού φθάσει στο σημείο τομής. Κάθε καθυστέρηση ή αναβολή θα είναι αρνητικά καθοριστική. Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το κόμμα μου ο Συνασπισμός, μπορούν πια να κατανοήσουν ότι η πρόκληση δεν είναι να ελέγχουν το σχήμα συνεργασίας, ή να το βλέπουν ως διαπραγμάτευση μηχανισμών (είμαι αποφασισμένος να ενισχύσω τον ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του Συνασπισμού και του Τσίπρα) αλλά να το εμπνέουν, να το πυροδοτούν, να γονιμοποιούν την κοινή δράση, να φέρνουν ιδέες, να φιλοξενούν τους ανθρώπους της διανόησης και της τέχνης, χωρίς τους οποίους είμαστε άνυδρο τοπίο. Τ

α μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πια το δικαίωμα να έχουν ρόλο και λόγο, να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους, να βάζουν αυτοί τη σφραγίδα τους στις πολιτικές κατευθύνσεις και την εκλογή όχι αρχηγού, αλλά συλλογικής ηγεσίας. (τα μέλη θα αποφασίσουν ποιός θα είναι επικεφαλής στις επόμενες εκλογές) Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του φθινοπώρου είναι το σημείο δοκιμής για όλους μας. Και για μένα. Με τις μικρές μου δυνάμεις από σήμερα συμμετέχω σε αυτή τη προσπάθεια. Όχι μόνο ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Αλλά και ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικώ να έχω την κόκκινη κάρτα για να ψηφίσω στην Συνδιάσκεψη.»

5 Responses to ΞΕΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ…

 1. Ο/Η antidrasi+sex λέει:

  » η ριζοσπαστική δύναμη της αντιπολίτευσης απέναντι στη ΝΔ με προωθημένες προτάσεις και με πολιτικό σχέδιο έξω από τα όρια του δικομματισμού»…
  εδώ αφήνουμε και μια χαραμάδα πόρτας στο ΠΑΣΟΚ ή κάνω λάθος?

 2. ε δε νομίζω…μάλλον κλείνει πόρτα…
  ε ψαρούκλα?
  Μπονζουρ είπα?

 3. Ο/Η psaroukla λέει:

  Παιδιά δεν ξέρω. Αυτά είναι «ήξεις αφήξεις». Ο καθένας καταλαβαίνει αυτό που θέλει, γιατί έτσι είναι φτιαγμένη η διατύπωση. Νομίζω οτι ούτε ο Αλαβάνος ξέρει τι ακριβώς εννοεί.
  Στην άλλη εκδοχή, ο καθένας καταλαβαίνει αυτό που φοβάται.
  Νομίζω πάντως οτι η επεξεργασία εναλλακτικής λύσης είναι ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματυα σήμερα, όχι μόνο για μας αλλά για όλο τον κόσμο. ΚΑι δεν το ξεμπερδεύεις έτσι εύκολα, με αμφίσημες διατυπώσεις. Θέλει σκέψη και συζήτηση, κατα αρχήν για το αν υπάρχει εναλλακτική και ποιά είναι τα περιθώριά της.

 4. Μπλέξαμε με την Πυθία…μόνο τα φύλλα δάφνης μου λείπουν και θα αρχίσω κι εγώ τους χρησμούς!
  υ.γ.Τα έχω πάρει πολύ λέμεεε!

 5. Ο/Η psaroukla λέει:

  λογικό είναι να τα παίρνεις κοκκινομπαλόνη.
  Η ζημιά που έχουμε πάθει με αυτή την ιστορία είναι σοβαρότερη απο την ζημιά που πάθαμε στις ευρωεκλογές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: