ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ;

Λοιπόν

Η χθεσινή πορεία ήταν μαζική. Αλλά κατά γενική εκτίμηση, ήταν λιγότερο μαζική από τις απαιτήσεις των καιρών.

Υποθέτω ότι αυτό δεν πρόκειται να απασχολήσει κανέναν. Ούτε τις οργανώσεις τις αριστεράς, ούτε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες…

Απλώς θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν μέχρι σήμερα. ΝΑ φωνάζουν. Και να ελπίζουν ότι ο κόσμος, από απελπισία και αγανάκτηση θα κατέβει στους δρόμους.

Αρκεί όμως αυτό; Ο κόσμος δεν κατεβαίνει στους δρόμους, όχι γιατί δεν καταλαβαίνει το πρόβλημα. Αλλά  γιατί δεν αισθάνεται ότι οι διοργανωτές τον εκπροσωπούν. Πιστεύει ότι τόσο τα συνδικάτα όσο και οι οργανώσεις της αριστεράς αποβλέπουν περισσότερο στο δικό τους πολιτικό όφελος παρά στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Μπορεί και να μην έχει εντελώς άδικο. Εκτός από την οικονομική και πολιτική κρίση, υπάρχει και η κρίση στο συνδικαλιστικό κίνημα και την αριστερά.

Μήπως χρειάζεται άλλη μεθοδολογία; ΝΑ φτιαχτεί πχ μια επιτροπή από πρόσωπα γενικής αποδοχής που θα λειτουργεί ως ομπρέλα για τις κινητοποιήσεις.

Και σίγουρα να αλλάξει ο τρόπος προπαγάνδισης. Η επικοινωνία δεν γίνεται πλέον όπως στη μεταπολίτευση, με τις ντουντούκες και την ξύλινη γλώσσα. Υπάρχουν διαδίκτυα, φέισμπουκ, κέρατα βερνίκια. Να κυκλοφορήσουν φιλμάκια για τα κυβερνητικά μέτρα, αφισσούλες, επιχειρήματα. Να βγουν φωτογραφίες και βίντεο από τις κινητοποιήσεις. Αλλά και εκτός διαδικτύου, να οργανωθούν παρεμβάσεις και ακτιβίστικες ενέργειες που θα παράγουν επικοινωνιακό αποτέλεσμα. Τέτοια πράγματα γίνονται ήδη αποσπασματικά και αυθόρμητα. Πρέπει να γίνουν με οργανωμένο τρόπο.

Ένας λόγος που η κινητοποίηση για το άρθρο 16 κέρδισε πράγματα, ήταν επειδή είχε οργανωθεί άριστα στο διαδίκτυο. Τώρα όλοι παίζουν με κατεβασμένα χέρια και καλούν τους εργαζόμενους να εξεγερθούν, χωρίς οι ίδιοι να σηκώνοτναι απο τις καρέκλες τους.

Δεν γίνεται έτσι. Στις 24 Φλεβάρη είναι η γενική απεργία. Πρέπει να γίνει της κακομοίρας. Υπάρχει καιρός να οργανωθούμε. Δεν είναι η μιζέρια του κόσμου που μας εμποδίζει. Η δική μας μιζέρια είναι.

6 Responses to ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ;

 1. Ο/Η ΕΟΣ λέει:

  Την χθεσινή συγκέντρωση την έθαψαν τα ΜΜΕ. Ήταν πράγματι αρκετά μεγάλη! Δεν φάνηκε γιατί στην αρχή είχαν γίνει αρκετές διαφορετικές προσυγκεντρώσεις που ενώθηκαν στην πορεία. Επίσης αν προστεθεί και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν πράγματι πολύ μεγάλη…

  Ένα video για του λόγου το αληθές εδώ:
  http://enosy.blogspot.com/2010/02/blog-post_10.html

 2. Ο/Η ΕΟΣ λέει:

  Καλά θα έκανες να εξηγήσεις με στοιχεία τι εννοείς όταν λες «κουτοπονηριές», γιατί διαφορετικά είσαι ένας κοινός συκοφάντης!

 3. […] ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ; Λοιπόν Η χθεσινή πορεία ήταν μαζική. Αλλά κατά γενική εκτίμηση, […] […]

 4. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  @Ψαρούκλα
  αν ψάχνεις να βρεις άκρη στην ΕΟΣ …χάθηκες!!
  αυτοί έχουν βρει το μεγάλο τιμονιέρη και τους φτάνει!

  ΥΓ: είναι αλήθεια ότι δεν είχα δει το βίντεο..αλλά ήταν άθλιο στα σχόλια που είχαν προσθέσει

  τη καλησπέρα μου(θα σε βάλω και σύνδεσμο αν θέλεις)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: